מזקקות פרובנס Distilleries Provence

ב 1898 הוקמה המזקקה הנחשבת לאחת ממזקקות הפרימיום של עולם האלכוהול הצרפתי, ידועה במיוחד באיכות הפסטיס יוצאת הדופן שלה. כיום מייצרת המזקקה 1200000 בקבוקי אלכוהול בשנה ממגוון מוצרי איכות ממגוון מוצרי איכות, החל מהפסטיס והאבסנט בהם היא ידוע ועד לליקרים, קוניאק ומגוון אפריטיפים מבוססי יין.

פסטיס דה פרובנס

פסטיס הנרי בורדווין שסיפורו החל ב 1946 כשהנרי בורדווין הפך למזקק הוא היה הראשון שהביא את הרעיון להפוך את הפסטיס למשקה מורכב ומעניין יותר והמתכון שלו מכיל לא פחות מ 65 מרכיבים שונים שחלקם באים מהסביבה וחלקם מארצות שונות מעבר לים.
את הצמחים שנקצרו בסביבה או יובשו הוא השרה באלכוהול ובכך “סחט” מהם את הארומות שביקש להשיג, התהליך כולו יכול לערוך כ 6 חודשים.
בהמשך התהליך עברו הצמחים תהליך של זיקוק להשלמת מיצוי הטעמים והניחוחות וסינון לקבלת מוצר נקי ואיכותי.
לשמירה על עקביות באיכות המוצר, נערכות טעימות בכל שלב משלבי הייצור על ידי מומחים לנושא.

פסטיס הוא השם הניתן למשקאות אלכוהוליים המתובלים באניס וליקריץ תוך כדי שמירה על חוקי הרגולציה האירופיים המתייחסים לכמות הליקריץ והסוכר במשקה.

700 מ"ל

דף מוצר

אבסינט ואן גוך

אבסנט ואן גוך 55 היה האבנסט הראשון בשוק הצרפתי לאחר סיום האיסור לצריכת המשקה.

אבסנט היה האפריטיף המוביל של המאה ה 19, ושמו נקשר לציירים ואמנים של התקופה והוא נחשב כמשקה של ה “בוהמה” הפריזאית.

ב 1998 אושר שוב השימוש במשקה תחת מגבלות בכמות הלענה המותרת בו.

מזקקות פרובנס היו הראשונות לייצר את האבסנט לאחר שנות האיסור,

משקה האבסנט מורכב מצמח הלענה, קני סוכר, אניס וצמחים נוספים שהושרו באלכוהול וזוקקו והוספה של מים מדללת את אחוז האלכוהול הגבוה שלו.

צבעו הירוק מגיע מההשרייה השנייה של הצמחים.

ושמו נקשר לצייר ההולנדי המפורסם ואן גוך שעליו סופר כי כרת את אוזנו כאשר היה במצב הזייתי עקב שתיית אבסנט מוגזמת.

את הבסנט נהוג לשתות בצורה המסורתית כלומר מזיגה של אבסנט ואחריה המסה של סוכר על ידי מים לתוך הכוס תוך כדי שימוש בכפית ובסיום התהליך ערבוב להמסה מוחלטת של הסוכר בכוס.

שמו יצא על ההזיות והחוויות המסעירות שנקשרו בצריכתו והוא נאסר לשתייה במדינות רבות.

איזכורים לשימושים רפואיים בו קיימים כבר ב 1500 לפני הספירה על ידי המצרים, וב 580 לפני הספירה על ידי היוונים.

בצרפת החלו להשתמש בו בסוף המאה ה 18 והיה זה הנרי פרנו שב 1805 הקים את מזקקת האבסנט הראשונה בחלקה המזרחי של צרפת.

במהלך כיבוש אלג’יר בשנות ה 30 של המאה ה 19 קיבלו החיילים הצרפתים אבסנט לשיכוך כאבים אבל כבר אז היה ידוע שנהגו להגדיל את המנות ובכך לטפל במכאובי הגעגועים הביתה.

משם כבש המשקה בסערה את הברים ובתי הקפה הפריזאים והפך למשקה של אחר הצהריים, האפריטיף שלפני ארוחת הערב.

לאחר גידול משמעותי בכמות האלכוהוליסטים בצרפת והקמתן של תנועות נגד, נאסר השימוש במשקה ב 1915 וכאן נכנסו לתמונה משקאות הפסטיס והאניס כתחליף לאבסנט האסור.

 

700 מ"ל

דף מוצר
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
דילוג לתוכן