ואלדמר Valdemar

יקב ולדמאר הוא יקב משפחתי שנוסד בשנת 1890 ומנוהל כיום על-ידי הדור החמישי של המשפחה. בשנות השמונים של המאה הקודמת הוא הפך ליקב הראשון באירופה שמשתמש בתסיסה בטמפרטורה מבוקרת במכלי נירוסטה, והוא נחשב לאחד היקבים החדשניים ביותר של ריוחה, שזוכה מדי שנה בפרסים. הענבים המשמשים לייצור היין מגיעים מכל שלושת תת-האזורים של ריוחה.

קונדה ואלדמר ויורה

היין הוא בעל צבע צהוב עם גוונים ירקרקים. ניחוח מורכב של פריחת עץ השיטה ורמזים פירותיים של תפוח, בננה ופרי הדר. יין טעים עם חומציות מעולה ומגע בשרני. הניחוח הזני נמשך גם לאחר סיום השתייה.
היין מיוצר מענבי ויורה (85%) ו-ורדחו (15%), המגיעים מכרמים השייכים למשפחה. הענבים נבצרים באמצע אוקטובר ומועברים ליקב, שם הם עוברים תסיסה במכלי נירוסטה בטמפרטורה מבוקרת, ואז מועברים לבקבוקים.
יין מושלם להגשה עם דגים בגריל, סלטים, ירקות, צמנו פסטה ומאכלי ים.

750 מ"ל

דף מוצר

קונדה ואלדמר רוזה

יין בעל צבע ורוד בהיר צהוב עם גוונים ירקרקים. ניחוחות רעננים של פירות יער אדומים כגון פטל, ורמזים פרחוניים שהשולט בהם הוא הורד. יין רענן ופירותי בפה, השומר על הטעם הרבה אחרי השתייה.
היין מיוצר מענבי גראנש (70%) ו-ויורה (30%), המגיעים מכרמים השייכים למשפחה. הענבים נבצרים בשבוע הראשון של אוקטובר ומועברים ליקב, שם הם עוברים תסיסה במכלי נירוסטה בטמפרטורה מבוקרת, ואז מועברים לבקבוקים.
יין מושלם להגשה עם דגים מעושנים, מרקים וסלטים. הוא מתאים גם למטבח ים תיכוני כגון מאכלי אורז או פסטה, ועם המטבח האסיאתי.

750 מ"ל

דף מוצר

קונדה ואלדמר טמפרניו

יין בעל צבע אדום עז עם גוונים סגולים, נקי ומבריק. ניחוחות מורכבים של כמהין ואדמה עם רמזים של אוכמניות בשלות ויישון מעולה בעץ. יין מעוגל ומאוד מאוזן, עם סיום ארוך.
היין מיוצר על טהרת ענבי הטמפרניו. הענבים נבצרים במהלך ספטמבר ואוקטובר, עוברים תסיסה במכלי נירוסטה בטמפרטורה מבוקרת, ואז היין עובר יישון בחבית עץ אלון אמריקאי במשך 5 חודשים.
מתאים לבשרים קרים וגבינות חצי יבשות, ובשר בתנור או על הגריל.

750 מ"ל

דף מוצר

קונדה ואלדמר ריוחה קריאנזה

יין בעל צבע אדום עז עמוק ויפהפה. ניחוח בולט של פירות בשלים עם רמזים של תבלינים, וניל וקוקוס כתוצאה מהיישון בחבית. היין הוא בעל טעם מלא, עם פירות בשלים המשתלבים בצורה מושלמת עם הטאנינים העדינים. מאוזן מאוד ורב הבעה.
הענבים נבצרים בתחילת אוקטובר ומועברים ליקב, שם הם עוברים תסיסה במכלי נירוסטה בטמפרטורה מבוקרת, ואז עובר יישון בחבית במשך 16 חודשים.
בן לוויה מושלם לבשר צייד, צלי בשר ובשר בגריל, וכן גבינות בשלות ונקניקים.
זני הענבים: 90% טמפרניו, 10% מזואלו.

750 מ"ל

דף מוצר

קונדה ואלדמר ריוחה רזרבה

יין בעל צבע אדום דובדבן מרהיב. ניחוחות מורכבים עם רמזים עדינים של קקאו ורמזים של וניל, עץ ארז ושוקולד כתוצאה מהיישון בחבית, אליהם מתלווים ניחוחות עדינים של פירות יער כהים. היין הוא בעל טעם מלא, עגול ורב עצמה, החושף טאנינים מלוטשים. הסיום הוא ארוך מאוד.
היין מיוצר מ-90% ענבי טמפרניו, 5% מזואלו ו-5% גרציאנו. הענבים נבצרים באמצע אוקטובר ומועברים ליקב, שם הם עוברים תסיסה במכלי נירוסטה בטמפרטורה מבוקרת, ואז עובר היין יישון בחבית עץ אלון אמריקאי וצרפתי במשך 22 חודשים.
מתאים במיוחד עם תבשילי קדרה, צלי בשר ובשר בגריל, ונקניקים.

750 מ"ל

דף מוצר

קונדה ואלדמר ריוחה גראן רזרבה

זהו יין הדגל של ולדמאר. הוא מיוצר משילוב של ענבי טמפרניו עם כמות קטנה של מזואלו (קריניאן) ובשנות בציר מסוימות גם מעט גרציאנו. הענבים נבצרים במחצית הראשונה של אוקטובר ומועברים ליקב, שם הם עוברים תסיסה במכלי נירוסטה בטמפרטורה מבוקרת, ואז יישון בחבית עץ אלון אמריקאי וצרפתי לתקופה של בין 24 ל-38 חודשים.
מתאים במיוחד לשתייה עם בשר אדום, תבשילי בשר וצלי.

750 מ"ל

דף מוצר

קונדה ואלדמר סלקסיון

יין בעל צבע מרשים של דובדבנים שחורים.. ניחוחות של תותי בר עם רמזים של חלב ושל חומץ בלסמי משולב היטב. זהו יין בעל טעם מלא הבעה, שמנוני אך עם רמזים חומציים עדינים שמבטיחים המשך התפתחות טובה בבקבוק.
היין מיוצר מ-80% ענבי טמפרניו, 10% גרציאנו ו-10% מטוראנה. הענבים נבצרים באמצע אוקטובר ומועברים ליקב, שם הם עוברים תסיסה במכלי נירוסטה בטמפרטורה מבוקרת, ואז יישון בחבית עץ אלון אמריקאי וצרפתי במשך 10 חודשים.
מתאים במיוחד עם בשר בגריל ותבשילי קדרה עשירים, וכן עם גבינו בשלות וחצי בשלות.

750 מ"ל

דף מוצר
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
דילוג לתוכן